Ctrl Alt Elite Podcast Avsnitt 3

podcast-logo

Denna vecka sätter jag mig ner för att Snacka det pågående konsol Kriget och dom olika för/nack delarna med dom olika konsolerna med veckans panel: toadape, G00fie och Tommy

Enjoy!

One Response to Ctrl Alt Elite Podcast Avsnitt 3

 1. anandasama skriver:

  Multi-plattformsspel är ofta utvecklade utifrån X360 som bas och det brukar därför bli problem när det portas över, för PS3ans system är väldigt annorlunda (PS2an var liknande med Emotion Engine).

  Anledningen till att det ofta blir sämre med multispel på PS3 är för att programmerarna inte utnyttjar kärnorna och PS3’s system korrekt.

  Som ni vet så visar äldre spel till PC, som inte är programmerade för att utnyttja multicore processorer, inte särsilt stor skillnad i prestanda om man nu har en dyr multicore processor. Spelet använder då bara en kärna.

  Ett liknande fenomen händer med PS3. Om spelet är kodat efter Xbox360 (Har en dual-core), och om man inte programmerar efter Cellprocessorns system, så blir ju resultatet självklart sämre än om det var programmerat för att maximalt utnyttja alla kärnorna, där konsollens riktiga kraft ligger.

  Spel som verkligen använder kraften i PS3 är PS3-exklusiva; MGS4, Uncharted etc. I Killzone 2 säger man att detta skulle vara jättesvårt, om inte omöjligt att göra på Xbox360.
  Här ser man vilken kraft det verkligen finns om den utnyttjas rätt, och jag tror den är långt ifrån 100% utnyttjad.

  Som någon sade så är Sonys plan att PS3an långsamt men säkert ska finnas på marknaden under ett långt tag framöver. Här i Japan är PS2 hur stort som helst fortfarande, och säljer hur mycket spel som helst. Samma sak är även målet med PS3 när PS2an spelat ut sin roll.

  Sonys approach är inte heller rent ”gamer”-inriktat som Microsoft’s Xbox, utan deras intention var att skapa en högklassig mediamaskin, som funkar lika bra för att spela upp 5.1 ljud, lyssna på musik, spela, eller att se på film.. De har redan vunnit otroligt mycket genom att blu-ray vann formatkriget, och PS3an är en av de bättre BD-spelarna som finns på marknaden. Så bara det är en investering för framtiden. Kommer nästa Xbox att ha BD-spelare? Ironiskt!!

  PS3an är ett otroligt billigt pris om man tänker på vad man får. Sony har ju gått back som när de sålde PS3, men som sagt så har de ett långsiktigt mål.

  Däremot håller jag med att spelen har legat lite efter, men man måste tänka på att PS3 kom ett år senare, och hade en helt annan plan (Innovativ framtidsvision) med PS3 än vad Microsoft hade med Sony.

  Ett par av PS3ans viktiga exklusiva titlar har redan släppts, och ytterligare kommer att komma. Final Fantasy titlarna är så otroligt stora att det kommer nog bidra till Sonys fördel och PS3ans försäkring till att bli Lead platform igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: